Merinovilla – luonnon oma tekninen kuitu

Merinovilla on alusvillaa, jota keritään merinolampaista. Merinovilla eroaa tavallisesta villasta sen hienouden ja pehmeyden vuoksi, mikä tekee siitä erinomaisen materiaalin vaatteiden valmistukseen. Merinovilla on ympäristöystävällinen ja kestävä valinta, sillä se tuotetaan usein luonnonmukaisesti hoidetuista lampaista, ja se on biologisesti hajoavaa.

Merinovillaa käytetään usein esimerkiksi lämpökerrastoissa, sukissa, pipoissa sekä sormikkaissa.

Merinovillan ominaisuudet

Merinovillalla on erinomainen eristyskyky, joka auttaa pitämään kehon lämpimänä kylmissä olosuhteissa. Lisäksi se on hengittävä materiaali – ohut villa antaa kosteuden haihtua pois iholta, mikä auttaa pitämään olon kuivana ja mukavana.

Merinovilla on erittäin pehmeää ja miellyttävän tuntuista, eikä se kutita tai ärsytä ihoa. Merinovilla myös estää hajujen muodostumista ja hylkii kosteutta, joka tekee siitä ihanteellisen materiaalin aktiiviseen ulkoiluun ja urheiluun. Se tarjoaa myös jonkin verran luonnollista UV-suojaa auringon haitallisilta säteiltä.

Miksi merinovilla on kerrospukeutumisen paras vaihtoehto?

Merinovillasta valmistetut vaatteet sopivat monenlaisiin aktiviteetteihin, kuten esimerkiksi retkeilyyn, pyöräilyyn, hiihtoon tai vaikkapa matkustamiseen. Merinovilla pystyy imemään kosteutta jopa 30 % omasta painostaan menettämättä kykyään pitää lämpöä, joka tarkoittaa, että merinovilla pitää käyttäjänsä kuivana myös hikisemmissäkin harrastuksissa.

Merinovilla sitoo ilmaa kuitujensa väliin, joka auttaa pitämään käyttäjänsä lämpimänä kylmissä olosuhteissa. Samalla se hengittää hyvin ja pitää kehon viileänä lämpimissä olosuhteissa. Tämä tekee merinovillasta erinomaisen materiaalin kerrospukeutumiseen.

Merinovilla on kestävä ja pitkäikäinen materiaali ja siitä valmistetut vaatteet voivat säilyä hyvänä jopa vuosien ajan, kun niitä vain huoltaa ja hoitaa oikein.

Merinovillavaatteiden hoito-ohjeet

Merinovilla on helppohoitoinen materiaali eikä se ala esimerkiksi haista samalla tavalla kuin synteettisistä kuiduista valmistetut vaatteet. Usein käytön jälkeen riittää pelkkä tuuletus, mutta merinovillatuotteet voi yleensä myös pestä 30-40 asteessa nestemäisellä, villalle tarkoitetulla pesuaineella. Älä käytä huuhteluainetta tai rumpukuivausta merinovillalle. Tarkasta myös aina tuotteen valmistajan antamat hoito- ja pesuohjeet!

X-Varusteen valikoimasta löydät laajan valikoiman merinovillavaatteita aina paidoista ja housuista sukkiin, pipoihin ja sormikkaisiin asti! Katso kaikki merinovillatuotteemme täältä.